Imamo stabilne rezultate sa De Heus hranom i poboljšane finansijske rezultate

16 sep 2020

U podnožju planine Orlicke blizu poljske granice leži grad Žamberk, gde je smeštena farma kompanije Vemas a.s. Ovde imaju 750 krmača za proizvodnju prasadi, koje se potom premeštaju na tov. Oko 16.000 svinja i dalje se hrani svake godine, a preostalih 7.000 se prodaje za tov drugim farmama. Od 2012. gđa Jirina Štepankova radi na ovoj farmi kao direktor.

Jiřina Štěpánková
Češka Republika

Potpuno poverenje

Vemas je kupac već nekoliko godina. U početku su kupovali hranu samo za krmače. „Otkako sam postala direktor farme, De Heus je stekao moje potpuno poverenje i od njih smo kupovali hranu za sve kategorije svinja“, kaže Jirina Štepankova.

 

Stabilni tehnički rezultati

Odnosi su proizveli stabilne tehničke rezultate sa De Heus hranom kao i poboljšanje njihovih finansijskih rezultata. Jirina Štepankova: „De Heus me impresionirao činjenicom da je to kompanija koja posluje na međunarodnom nivou. Kao rezultat, oni imaju puno iskustva sa ishranom životinja, koja potom mogu primeniti u delo “.

Pregled Jiržine farme

32 uzgojena praseta po krmači godišnje

Poslednjih godina poboljšali su se rezultati reprodukcije krmača. Inovativna hrana za suprasne i krmače u laktaciji je u velikoj meri odgovorna za to. „Trenutno postižemo oko 32 uzgojene praseta po krmači godišnje. Takođe sam veoma zadovoljna radom specijalista iz De Heusa, koji nas posećuje najmanje dva puta mesečno, a takođe i po pozivu, ako je potrebno “, kaže Jirina Štepankova.

 

Razmena znanja širom sveta

Jirina zaista ceni fleksibilnost i široko profesionalno znanje njihovog specijaliste za De Heus. „Posećuje mnoge farme ne samo u Češkoj i Slovačkoj, već i u drugim zemljama koje ja nemam priliku da posetim. Takođe mi pomaže da procenim sve rezultate iz tabela i grafikona. Pored toga, pruža nam uslugu merenja masti za krmače ultrazvukom, redovno dva puta mesečno. U praksi to znači da nemamo mršave krmače ili krmače sa prekomernom težinom i to je ključ većeg broja uzgojenih prasadi po krmači. Naravno, ovo takođe povećava profit farme “.

Nova tehnologija ishrane i smeštaja

Pre nekoliko godina Vemas je sagradio novi objekat za suprasne krmače. De Heus im je pomogao da odaberu dobavljača tehnologije za ishranu i smeštaj. "Imali smo ponude za nekoliko rešenja koja se obično koriste u našoj zemlji. Međutim, De Heus je preporučio Nedap, koji je široko korišćen sistem u Holandiji. Ovo je smeštaj krmača u dinamičnoj grupi, gde su sve krmače u različitim fazama suprasnosti zajedno, u jednoj velikoj grupi od 300 krmača. Prednost je u tome što životinje nisu nervozne, jer kod tako velikog broja nema hijerarhije među krmačama. Još jedan pozitivan faktor je taj što sistem sadrži hranilice u baterijama, koje na osnovu čipa životinje, doziraju tačnu količinu hrane prema postavljenoj krivoj hranjenja. Naravno, ova promena u smeštajnom prostoru takođe je imala značajan efekat na povećani broj odgajenih prasadi po krmači godišnje “.

Jiržina je zadovoljna De Heusom.

„Verujem da će se naša saradnja nastaviti još mnogo godina. Zadovoljna sam odličnom komunikacijom i brzom pomoći u slučaju da nam zatreba na farmi. Zbog toga ne moram da menjam dobavljača hrane za životinje “.