Brojleri

Uzgajivači brojlera posluju u izazovnom okruženju. S jedne strane, oni moraju da drže niske troškove proizvodnje, a sa druge strane, potrošači sve više traže od njih da se pridržavaju različitih normi koje se odnose na zdravlje životinja, održivost, dobrobit ili kvalitet mesa. De Heus zna kako da odgovori u ovim okolnostima. Svojim prilagođenim rešenjima i alatima za upravljanje pomažemo farmerima da postignu svoje proizvodne ciljeve.

Najbolja rešenja za ishranu u kombinaciji sa optimalnom podrškom

Dalibor Dragičević
Rukovodilac prodaje za direktne kupce
Dalibor Dragičević
Rukovodilac prodaje za direktne kupce

Postoje li pitanja oko kojih vam možemo pomoći?

Otkrijte snagu De Heus hrane za brojlere

Bez obzira da li je vaš fokus na optimizaciji performansi ili smanjenju troškova proizvodnje, shvatamo da kao uzgajivač brojlera svoje proizvodne ciljeve možete postići samo proizvodima za ishranu koji savršeno odgovaraju potrebama vaših brojlera. Sa našim proizvodima u kombinaciji sa podrškom za upravljanje farme možete postići odličan odnos konverzije hrane, niske stope smrtnosti i rezultate koji ispunjavaju ili čak premašuju tehničke rezultate zadate od strane kompanije koja se bavi genetikom. Pored prilagođenih proizvoda za ishranu brojlera, isporučujemo i posebna rešenja za ishranu visokokvalitetnih jednodnevnih pilića u proizvodnji roditeljskih jata.

  • Optimizacija performansi
  • Podrška u upravljanju
  • Proizvodi za ishranu po meri

TOP broiler - uspešni vodeći koncept na tržištu

Razvoj naše hrane je kontinuiran proces. Zato stalno radimo na poboljšavanju kvaliteta naših proizvoda i programa ishrane. Nismo samo fokusirani na kvalitet sirovina i tehnike proizvodnje, već takođe pažljivo pratimo razvoj i potrebe tržišta.

Saznaj više o našem TOP broiler konceptu

Često postavljena pitanja

Imamo odgovore na vaša pitanja

Hrana, voda, svetlost i klima najvažniji su faktori koji određuju proizvodni potencijal vašeg jata. Takođe, kombinacija svih ovih faktora stvara najbolje okolnosti za optimalno zdravlje i performanse. Srećom, u De Heusu imamo i stručnjake za ishranu i upravljanje koji vam mogu pomoći u ovome. Sa nutricionističkog stanovišta, sve je u vezi sa odgovarajućim hranljivim vrednostima, obezbeđenim u pravoj količini i u pravo vreme. Na osnovu vlastitih rezultata istraživanja i u saradnji sa drugima, neprestano usavršavamo naše preporuke za hranjenje kako bismo bili sigurni da možete postići optimalne rezultate, sa naše strane. Budući da je toliko mnogo faktora uključenih u optimizaciju performansi vaših brojlera, obratite se savetniku da biste razgovarali o vašim mogućnostima i dobili savet na osnovu vaše specifične situacije.

Obratite se specijalisti za živinu

U kompaniji De Heus kontinuirano istražujemo načine za dalju optimizaciju troškova stočne hrane. S jedne strane to činimo pametnim nabavkama sirovina i optimizacijom naših proizvodnih procesa. S druge strane, nastavljamo dalje da poboljšavamo i optimizujemo sastav hrane, što rezultira boljim iskorišćenjem hranljivih sastojaka i performansama vaših tovnih pilića, odnosno brojlera. Optimizacija se može izvršiti npr. boljim razumevanjem kakve zahteve u nutritivnom smislu imaju brojleri u različitim uzrastima (precizno hranjenje), ali i proučavanjem pojedinačnih (novih) sastojaka s obzirom na svarljivost i iskorišćenost hranljivih materija kod ptica. Na kraju, takođe najnovije tehnologije proizvodnje stočne hrane mogu pomoći u poboljšanju kvaliteta hrane i iskorišćenosti hranljivih materija.

Uniformno jato je nešto što svi volimo da postignemo. Međutim, u praksi to može biti teže nego što mnogi misle. Razlog? Mnogo je različitih faktora koji utiču na jednoobraznost i na sve morate da mislite. To već počinje kada jednodnevni pilići stignu u vašu kuću: kolika je njihova telesna težina? A kvalitet pilića? Varijacije u tom trenutku već mogu dugoročno uticati na jednoobraznost. Ali, kada se pilići usele, tada počinje stvarni posao. Upravljanje ima veliki uticaj na ujednačenost: razlike u temperaturi unutar različitih delova farme, ali takođe i ventilacija ili nešto „prosto“, kao što je pristup hranilici, samo su nekoliko stvari koje trebate imati na oku. Svakodnevno posmatranje ptica i njihovo ponašanje, u skladu sa principom vidi-misli-deluj, može vam pomoći da poboljšate uniformnost. Naravno, takođe ulogu ima i hrana za životinje: postojani kvalitet hranljivih sastojaka, ali i fizički kvalitet, postaraće se da brojleri u prednjem delu farme dobiju iste hranljive sastojke i količine kao oni brojleri pozadi. U De Heusu imamo stručnjake za ishranu i upravljanje koji vam mogu pomoći da poboljšate uniformnost svog jata.

Pitajte specijalistu za živinu za više saveta

Efikasnost hrane je važna proizvodna varijabla za mnoge proizvođače živine širom sveta. Kada efikasnost hrane za životinje opada ili nije optimalna, prvo što treba uraditi je analiza farme od strane vašeg savetnika za ishranu i / ili veterinara. Ali, takođe vam možemo pružiti podršku ako želite da dodatno poboljšate efikasnost ishrane jata koje već ima dobre rezultate. Naše opsežno znanje o upravljanju i praksa mogu vam pomoći da prilagodite faze hranjenja u odnosu na proizvodni cilj koji imate na umu. S tim u vezi, ovde morate imati u vidu genetski potencijal vaših ptica. Zajedno sa zdravstvenim statusom vaših brojlera, odrediće se potencijal vašeg jata kada je u pitanju efikasnost ishrane.

Više o efikasnosti ishrane

Zdravlje creva je ključno za optimizaciju performansi vaših pilića. Samo zdrave ptice mogu da postignu maksimalan potencijal. Ali, kako održavati dobro zdravlje creva? U kompaniji De Heus pretočili smo istraživačka ispitivanja koja smo sproveli na ovu temu u praktične preporuke koje se mogu koristiti za održavanje zdravlja creva. Osnova je u našim formulama za ishranu kako bismo bili sigurni da vaši pilići mogu imati koristi od toga. Ove preporuke se mogu primeniti kao deo pristupa, prema kom i upravljanje i aditivi mogu imati potpornu ulogu. Obratite se svom specijalisti za predloge kako dalje poboljšati zdravlje creva kod brojlera.

Obratite se jednom od naših specijalista za živinu

Dobar početak vašeg jata povećaće šanse za dobre performanse u kasnijem periodu. Pored stvaranja pravog okruženja kao što su temperatura vazduha i pristup hrani i vodi, takođe će hrana imati uticaja na performanse tokom prvih dana nakon useljenja. Obezbeđivanje hrane koja sadrži sastojke koji su relativno lako svarljivi, kao i nivoa hranljivih elemenata potrebnih za rast i razvoj tokom ove faze, pomoći će da se obezbedi dobar početak. I na kraju, takođe fizički kvalitet stočne hrane pomoći će da se obezbedi dobar unos hrane koji će podstaći dalji rast.

Više o dobrom startu