Dizanje lestvice u 2023. godini

03 februar 2023
-
1

Dobri rezultati na brojlerskim farmama potvrđeni su priznanjem kompanije Aviagen u 2022. godini.

Top broiler linija proizvoda

Razvoj naše hrane je kontinuiran proces. Zato stalno radimo na poboljšanju kvaliteta naših proizvoda i programa ishrane. Nismo samo fokusirani na kvalitet sirovina i tehnike proizvodnje, već takođe pažljivo pratimo razvoj i potrebe tržišta. U našim istraživačkim centrima širom sveta, ali i ogledima u našim farmama u Srbijiu u mogućnosti smo da testiramo efekte ishrane ptica u različitim uslovima, a nova dostignuća primenjujemo u našim proizvodima. Kao rezultat toga, u maju 2022. godine De Heus je lansirao novu Top liniju hrane za brojlere.  

Rezultati?

Test faza koja je prethodila uvođenju nove Top brojler linije, obećavala je dobre rezultate. Ipak, sa nestrpljenjem smo čekali da vidimo šta će se desiti na farmama naših kupaca. 

"Najbolje je kada se takmičite sami sa sobom", kažu kolege iz Tima za brojlere. "Pokazalo se da su rezultati bili još bolji od već dobrih koje smo postizali sa prethodnom linijom proizvoda. Do kraja godine imalii smo 5 farmi koje smo prijavili za Aviagen Klub 400+."

Aviagen klub 400+

Aviagen KFT, kao globalni snabdevač Ross genetike, još 2015. godine uveo je praćenje određenih parametara na farmama brojlera. Farme koje su ostvarivale visoke EPEF koeficijente (European Production Efficiency Factor), odnosno faktore efikasnosti proizvodnje, ulazile su u Klub 400.

Parametri koji se uzimaju u obzir su preživljavanje, završna težina brojlera, starost u danima i konverzija. Farme koje su ostvarile koeficijent preko 400, na kojim je korišćena Top broiler hrana i koje su praćne od strane De Heus tima u 2022. godini, dobile su priznanja u formi sertifikata koje je izdao Aviagen KFT. 

Podizanje lestvice u 2023. godini

"Cilj za 2023. godinu je koeficijent 420. Određene su farme na kojim će se pratiti svi turnusi tokom cele godine.", poručuju iz De Heus-ovog Tima za brojlere. "Radujemo se novom izazovu. Znamo da imamo kapaciteta, znanja, želje, motiva i naravno, hranu sa kojom možemo ostvariti postavljeni cilj."

Nagrađeni farmeri

Darko Branković, Osipaonica; Farma 10.000 brojlera

 

Matija Isidorović, Prijezdić; Farma 17.000 brojlera

 

Milorad Pečeničić, Izbište; Farma 7.000 brojlera

 

Piljan Komerc, Boljevci: Farma 44.000 brojlera

 

Saša Vukadinović, Grkljane; Farma 20.000 brojlera