Kako naš centar za istraživanje i razvoj živine u u Vinh Long-u služi potrebama lokalnih tržišta

14 septembar 2020
-
4 minutes

Imamo četiri različite, strateški izabrane ustanove za istraživanje i razvoj živine širom sveta. Te četiri istraživačke ustanove imaju za cilj da odgovore na pitanja koja dobijamo sa svih tržišta na kojima aktivno poslujemo. Strateškim planiranjem procesima za istraživanje i razvoj želimo da u kratkom roku odgovorimo na više pitanja. Time osiguravamo naš praktični uticaj na naše prodajne organizacije. Jedan od objekata za istraživanje i razvoj živine nalazi se u Vinh Longu u Vijetnamu. Azijsko tržište živine ima veliki potencijal i stoga je jedno od ključnih tržišta za De Heus. U ovom članku zumiramo prednosti koje imamo zahvaljujući objektu u Vinh Long-u.

U našim objektima za istraživanje i razvoj živine uglavnom sprovodimo praktična istraživanja zasnovana na pitanjima menadžera proizvoda, nutricionista, odeljenja prodaje ili čak proizvodnje. Sa objektom za istraživanje i razvoj živine u Vijetnamu, na konkretna pitanja iz Azije se brže odgovara.

U službi potreba lokalnog tržišta

Većina regiona u Aziji (i ostalim delovima sveta) imaju različite sisteme za smeštaj živine u poređenju sa Evropom i nalaze se u tropskoj klimi sa ekstremnim temperaturama i vlagom. U Vijetnamu istražujemo pitanja u vezi sa ekstremnim klimatskim uslovima. Na primer: toplotni stres se lako može testirati u našej ustanovi za istraživanje i razvoj živine u Vijetnamu. Ishodi se mogu koristiti u mnogim regionima sa vrućom klimom ili čak vrućim periodima poput leta u Evropi.

Sirovine poput pirinča ili neke životinjskog porekla razlikuju se u različitim delovima sveta zbog dostupnosti ili propisa. U našem lokalnom pogonu za istraživanje i razvoj živine izvodimo mala istraživanja kombinujući nekoliko nutritivnih pitanja u jednom ispitivanju pod kontrolisanim uslovima.

Ispitivanje više vrsta

U Vijetnamu imamo farmu sa više vrsta živine, u kojoj su i koke noilje i brojleri. Mesto za uzgoj brojlera na farmi je fleksibilno za držanje i drugih vrsta živine, kao što su tovne patke ili roditeljska jata. U našim istraživačkim i razvojnim objektima za živinu, nove ideje i pitanja u vezi sa različitim vrstama živine mogu se testirati u malom obimu i pod visoko nadgledanim uslovima.

Prilagođavanje formulacije hrane za životinje lokalnim tržištima

Konkretna pitanja u Aziji mogla bi biti povezana sa klimom, genetikom živine, sistemom smeštaja, sirovinama i sa još mnogo toga. Kao na primer: U Aziji kupci preferiraju ukusno čvrsto živinsko meso, sporo rastućih lokalnih rasa. Ove sporo rastuće rase imaju različite nutritivne potrebe od poznate rase kao što je Ross 308. Globalno se većina istraživanja vrši pomoću ove vrste rasa. Naše istraživanje i razvoj za živinu u Aziji doprinosi poboljšanju našeg znanja o širokom spektru genetike. Istražuju se specifični zahtevi kako bi se napravila odgovarajuća formulacija hrane za životinje zasnovana na profilu rasta i telesnom sastavu ovog širokog spektra genetike.

Osnova: precizno hranjenje

Sve teme istražene na našim svetskim istraživačkim i razvojnim centrima za živinu doprinose našem uvidu u preciznu ishranu. Precizna ishrana je osnova za optimizaciju bilo tehničkih performansi, ekonomije, zdravlja, održivosti, dobrobiti i sigurnosti hrane i hrane za životinje. Jedan od specifičnih ciljeva našeg istraživačkog i razvojnog centra za živinu u Vinh Longu je smanjenje upotrebe antibiotika u Aziji.