Stopa zalučenih prasadi porasla je sa 11,7 na 14,0 i pri tom su izuzetno dobrog kvaliteta

16 sep 2020

Gospodin Nguyen Van Hoc iz provincije Hai Duong u Vijetnamu prvobitno je bio sekundarni prodavac De Heus Vijetnam. Sa žustrom voljom za napretkom i negovanom ambicijom da ima sopstvenu farmu, studirao je poljoprivredne tehnike i poslovno upravljanje. Uprkos tome što je „novajlija“ u stočarskom sektoru, ova čvrsta osnova pomogla mu je da postigne izuzetne rezultate na svojoj farmi.

Nguyen Van Hoc
Vijetnam

Za prvu generaciju svinja stopa odbijanja bila je 11,7. Ovaj broj se popeo na 12,7 u drugoj generaciji svinja, a do sledeće generacije stopa odbijanja je bila preko 14,0, sa izuzetno kvalitetnim i zdravim prasadima. Međutim, stvari mu nisu išle lako. U 2017. godini kada je gospodin Hoc imao sredstava da kupi zemljište za farmu i ispuni svoj san, tržište je bilo na niskom nivou, a cene svinja dostigle su svoj vrhunac. Međutim, gospodin Hoc je nastavio dalje. Podsećajući na taj težak period, on kaže: „Da De Heus nije bio tu da me podrži, ne bih uspeo.“

Porodična harmonija i profesionalna usluga kupcima

Na temu saradnje sa De Heusom, seća se datuma prve isporuke 29. juna 2009. Pitali smo se kako ga je mogao tako jasno zapamtiti. Gospodin Hoc se poverio: „De Heus je bio veoma nov u to vreme 2009. godine, ali sam od komšije iz sela čuo mnogo o njihovoj reputaciji o kvalitetu proizvoda. To me je motivisalo da probam i odmah sam prihvatio. “ Takođe nam je rekao da De Heus „nije dao stvarne rezultate“, ne bi ostao sa nama tako dugo. Isto tako je impresioniran porodičnom harmonijom i profesionalnom korisničkom uslugom u De Heusu, pa nije „odustao", uprkos brojnim izborima koji se nude.

„Da me De Heus nije podržavao, ne bih bio ovde“

Desetogodišnje putovanje

Upitan o svojim sećanjima, on okleva jer je teško sažeti njegovo desetogodišnje putovanje u nekoliko reči. Međutim, oči mu zasvetle kada govori o podršci lidera u De Heusu: „Nije problem razgovarati sa šefom u De Heusu“. Objašnjava da je nameravao da izgradi samo malu farmu sa 50 krmača i 500 svinja. Ali, savetovao ga je g. Nguyen Quang Hieu (zamenik generalnog direktora De Heusa na severu) koji je istakao da je veća verovatnoća da će velika poljoprivredna gazdinstva preživeti vreme velike konkurencije. Zahvaljujući podsticaju g. Hieua, g. Hoc je hrabro izgradio farmu od 200 krmača i dobio podršku veoma bliskog i entuzijastičnog tehničkog tima.

Svetla budućnost u pridruživanju lancu vrednosti

U pogledu svojih planova za budućnost, gospodin Hoc veselo govori o svojoj želji da postane deo lanca čiste svinjetine na severu u kojem De Heus radi zajedno sa strateškim partnerima, uključujući farme i klanice, da bi proizveli visokokvalitetnu svinjetinu za izvoz. Veruje da će pridruživanje lancu vrednosti doneti mnogo koristi i farmi i potrošačima. Vlasnicima farme poput njegove ukloniće nesigurnost i nedostatak stabilnosti u stočarskoj proizvodnji a potrošačima dokazati kvalitet svog proizvoda. Za ovaj sledeći korak priprema se dobijanjem VietGAP sertifikata za svoju farmu na pokrajinskom i centralnom nivou. Svaki deo procesa na farmi pažljivo se beleži u svrhu upravljanja podacima kada bude spreman da se pridruži lancu vrednosti.