Kaliber

Od teleta do junice sa Kaliber programom

Kaliber, rešenje za period odgoja

Zdrav početak za mlade životinje

Stupite u kontakt sa našim speciajalistima

Od teleta do junice sa Kaliber programom

Kao farmer na farmi krava, neprekidno radite na tome da vaše mlečne krave budu zdrave i proizvode optimalno. O tome se zapravo radi, o životinjama sa visokom životnom proizvodnjom. Životinje, sa dobrim razvojem skeleta bez debljanja, imaju veću životnu proizvodnju. Ove junice zovemo, junice sa Kaliberom!


Kaliber plan odgoja teladi

De Heusov Kaliber Plan uzgoja teladi podržaće vas da uzgajate dobro razvijene junice, smanjite period teljenja i na taj način poboljšate finansijsku dobit vaše farme.

Ovaj ambiciozni plan uzgoja mlade stoke pomoći će vam da postignete:

  • Niži troškovi uzgoja
  • Veća životna proizvodnja vaših krava
  • Zdrave i dobro razvijene krave
  • Smanjena starost pri prvom teljenju
  • Do 1500kg više mleka u 3 laktacije

Kaliber proizvodi

Kaliber Plan odgoja teladi sastoji se od visokokvalitetnih mlečnih zamenica i hrane. Oni su posebno dizajnirani da vašim junicama daju upravo ono što im treba u svakoj fazi.

Otkrijte Kaliber proizvode

Obuhvata kompletan period odgoja

Kada se junica uzgaja kako bi postala dobro razvijena i produktivna krava, nisu važni samo prvih 6 meseci već i čitav period uzgoja od rođenja do telenja. U svakoj fazi života vaše junice, njene nutritivne potrebe su različite.

Kaliber Plan uzgoja teladi ispunjava zahteve vaše junice u svakoj fazi njenog života do telenja. Kaliber Plan uzgoja pruža optimalnu strategiju ishrane i upravljanja u skladu sa vašom specifičnom situacijom na farmi. Kao rezultat, uzgajaćete junice sa Kaliberom!


ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Imamo odgovore na vaša pitanja

Dobro upravljanje kolostrumom osigurava zdrav početak života vašeg teleta. Pružanje dovoljno kvalitetnog kolostruma povećava imunitet i smanjuje rizik od dijareje.

U svakoj fazi uzgoja, zahtevi za razvoj vaše junice su različiti. Na primer, u 1. fazi važni su prelazak sa mleka na čvrstu hranu i razvoj buraga. U 2. fazi važan je dnevni prirast junica. Različiti zahtevi zahtevaju različite nutritivne i upravljačke prakse.

Unos startera treba da bude najmanje 2 kg pre nego što se telad odvoje i prestanu da sisaju. Kada telad pojedu premalo hrane, nakon odbića imaće niži rast i veći rizik od zdravstvenih problema.

Na svakoj farmi često postoji puno potencijala za poboljšanje u odgoju i razvoju junica. Kroz prilagođavanja, ispravne savete i proizvode za ishranu, potencijal rasta se može iskoristiti. U većini slučajeva to znači slične troškove, ai u budućnosti dobijate bolje razvijene junice sa većom proizvodnjom mleka.


Kako osigurati da uzgajate dobro razvijene junice?

Optimalnim načinom uzgoja, možete od teladi proizvesti produktivne junice što će dovesti do povećane zarade, sa manje rada, a samim tim i većeg zadovoljstva bavljenjem posla. Kaliber plan dizajniran je za uzgoj teladi na najekonomičniji način, kombinujući strategije upravljanja i ishrane sa dobro uravnoteženim obrokom. Ove metode mogu rezultirati većim prihodom od mleka tokom uzastopnih laktacija - do 1500 kg više u 3 laktacije.

Kaliber, rešenje za period odgoja

Zdrav start za mlade životinje

Pozovite našeg specijalistu danas