Naši ljudi

Mirjana Rakić - Referent za porudžbine

02 avgust 2021
-
2

Kada je De Heus stigao u Srbiju još 2015. godine, kupovinom fabrike stočne hrane u Šapcu, Mirjana je već imala dugogodišnji staž kod prethodnog poslodavca u fabrici. Kakva su bila njena očekivanja, kakve promene su se desile i kako izgleda raditi u De Heus-u iz njenog ugla, pročitajte u nastavku.

Ogroman period moje karijere vezan je za ovu fabriku. Prvo angažovanje bilo je blisko mom obrazovanju i vezano za poziciju laboratorijskog tehničara u našoj internoj laboratoriji. Poslovanje u dinamičnim tržištima kao što je naše, često zahteva promene unutar samih organizacija. Sasvim slučajno i u prvo vreme privremeno, najpre sam dobila novu ulogu u sektoru prodaje. Na toj poziciji sam se zatekla i dolaskom De Heusa, kao novog poslodavca, a nakon još jedne reorganizacije, poslovi koje obavljam vezani su za sektor logistike u De Heus Srbija.

Sva stečena iskustva su dragocena

Sva stečena iskustva su više nego dragocena jer su mi značila da lakše razumem i obavljam svoje svakodnevne zadatke. Naravno, imala sam velika očekivanja od De Heus-a kao internacionalne kompanije, ali upravo naša iskustva su ono na šta je ova kompanija računala i očekivala od nas.

Sa ove vremenske distance, mogu da kažem da su se moja očekivanja ispunila.

Kompanija De Heus mi je pružila lični i poslovni rast. Kroz radne zadatke koji su nekada pravi izazovi, kao pojedinac možeš da rasteš i napreduješ. Ova kompanija daje širinu u radu, ohrabruje svakog pojedinca da se ostvari kroz poslovne ideje, logiku i nova saznanja.

Da bi se posao obavio, potrebno je prikupiti mnogo informacija

Moj osnovni zadatak je komunikacija sa kupcima, upravljanje njihovim narudžbenicama, učestvovanje u pravljenju plana proizvodnje sa rukovodiocem proizodnog sektora, podrška kolegama na terenu, komunikacija sa državnim institucijama, graničnim prelazima, špedicijama, pravljenje i praćenje plana isporuka.

Našim poštovanim kupcima dajem svu moguću paznju koja se ogleda u tačnosti i brzini informacija koja im je potrebna, a koje im obezbeđujem.

Da bih to uspela, moram da budem uključena u mnoge procese i da vladam sa dosta različitih podataka. Posebno veliki izazov predstavlja to što u jednom danu većina stvari ne zavisi od mene kao pojedinca, jer na realizaciju utiču različiti faktori, kao što je tok proizvodnje, raspoloživost transportnih vozila, tačnost dolaska na utovar i slično.

Nekada je teško sve uklopiti, posao je zaista vrlo kompleksan.

Kada se prepozna uložen trud, to je nagrada

Najveća nagrada za mene je kada su kupci zadovoljni. Nastojim da gradim poslovno-prijateljske odnose koji se zasnivaju na obostranom poverenju. Posebno mi laskaju I prijaju pohvale koje dobijam od kupaca i saradnika, jer to je na neki način priznanje da prepoznaju sav trud i rad koji ulažem i na taj način me nagrađuju.

Volim posao koji obavljam i verujem da je to važno da bi čovek bio uspešan. Ipak, svaki mali ili veliki uspeh, pored lične posvećenosti proizvod je dobro uvežbanog timskog rada. To je ono čime se u De Heus-u možemo pohvaliti.