Tema 2: Konverzija hrane
Kako globalna potražnja za mesom i drugim životinjskim proteinima neprestano raste, tako raste i potreba za sirovinama poput soje. Ove sirovine su od ključnog značaja za snabdevanje sveta hranom. Da bismo zadovoljili sve veće nutritivne potrebe, a da ne stvaramo negativan pritisak na održivost prirodnih resursa, moramo unaprediti način na koji stočnu hranu pretvaramo u životinjske proteine. Zato je poboljšanje efikasnosti ishrane važnije nego ikad. Što efikasnije pretvaramo sirovine u visokokvalitetne životinjske proteine, to nam je manje sirovina potrebno za proizvodnju iste količine hrane. Time se ne smanjuje samo pritisak na poljoprivredno zemljište i ekosisteme, već se istovremeno podržava održiviji i odgovorniji sistem proizvodnje hrane.
Zeleni cilj
Trenutno definišemo svoju ambiciju i zeleni cilj u ovoj oblasti.
Otkrijte sve teme stuba Od ishrane životinja do hrane za ljud
Blisko sarađujemo sa farmerima i partnerima kako bismo unapredili zdravlje životinja i istovremeno optimizovali proizvodnju bezbednih i nutritivno bogatih životinjskih proteina.
Istražite teme stuba Od ishrane životinja do hrane za ljudeCSR dokumenti i publikacije
Istražite ključni dokument koji oslikava strateški pristup De Heusa u oblasti društvene odgovornosti. Pogledajte naše dokumente i izveštaje.