De Heus Srbija otvara novi proizvodni pogon u Šapcu

14 decembar 2017
-
3 минута

Tokom svečane ceremonije 14.12.2017. godine, na lokaciji FSH De Heus u Šapcu, novi proizvodni pogon  je zvanično  pušten u rad.   Ovim proširenjem će se kapaciteti postojeće fabrike povećati za 50% . Ova investicija je tek prva faza strateškog plana razvoja i jačanja pozicije De Heusa na tržištu Srbije.

Više od jedne i po godine De Heus proizvodi hranu za životinje za srpsko tržište u fabrici u Šapcu. Tokom ovog perioda, potražnja za visokokvalitetnom hranom značajno je porasla što je dovelo do toga da su proizvodni kapaciteti postojeće fabrike, dostigli svoj maksimum. Sa ovim novim pogonom De Heus ne samo da dobija na povećanju proizvodnog kapaciteta za više od 50%, već i na unapređenju kvaliteta i efikasnosti celokupnog poslovanja zahvaljujući ispunjenju najnovih globalnih standarda u smislu visokog kvaliteta proizvoda, fleksibilnosti u proizvodnji različitih proizvoda, većem skladišnom kapacitetu, bržem i efikasnijem utovaru vozila i modernizovanom načinu pakovanja.

Novi pogon sadrži liniju za peletiranje gotove hrane za životinje koja omogućava značajno povećanje kapaciteta peletiranja. Instalirana je nova automatska linija za pakovanje gotovih proizvoda. Pogon ima i stanicu za izdavanje gotovih proizvoda u rinfuznom stanju u čijem sastavu je nova, vrlo precizna kolska vaga i silosne ćelije za smeštaj gotovih proizvoda, što uvećava efikasnost isporuke proizvoda profesionalnim farmama.

“Potreba za investiranjem u novi pogon ukazuje na to da je tržište Srbije prepoznalo kvalitet proizvoda i usluga koji pružamo. Na taj način pomažemo farmerima da povećaju produktivnost i optimizuju svoje poslovne rezultate. U nama vide stabilnog partnera koji im pomaže da napreduju.”, rekao je Nebojša Čipčija, Generalni direktor De Heus Šabac. “Naše poslovanje počiva na pet stubova koji nas definišu: kvalitet, performanse, nezavisnost, kontinuirano poboljšanje i preduzetnički duh. To su karakteristike koje su ključne za naš uspeh i uspeh naših kupaca. To je ono što nas čini jedinstvenim.”

Prema njegovim rečima, De Heus se ovde neće zaustaviti. Svoju ambiciju da uvek pomaže svojim kupcima da napreduju i uvećavaju svoje poslovanje, De Heus može ostvariti samo ako zauzme i održi lidersku poziciju u Srbiji. Zbog toga je izgradnja drugog proizvodnog objekta na istoj lokaciji planirana za narednu godinu u sklopu druge faze strateških razvojnih planova.