Tema 5: Održivo iskorišćenje resursa

Naš cilj je da sirovine koje nisu jestive za ljude (otpaci hrane, ko proizvodi i nusproizvodi) pretvorimo u proteine koji jesu jestivi i korisni za ljudsku ishranu. Takođe, želimo da postepeno smanjujemo upotrebu ograničenih i dragocenih sirovina u stočnoj hrani, zamenjujući ih vrednim nutrijentima iz rezidualnih tokova prehrambene industrije, uz zadržavanje kvaliteta i bezbednosti hrane.

Saznajte više o CSR izveštajima

Naša posvećenost održivosti

Saznaj više

Zeleni cilj

Do 2030. godine, cilj nam je da maksimalno iskoristimo rezidualne tokove u našim proizvodima za ishranu životinja, uzimajući u obzir kvalitet i bezbednost, lokalno prihvatanje, dostupnost i cenovnu konkurentnost u skladu sa našom posvećenošću smanjenju bacanja hrane.

Održivo iskorišćenje resursa

Korišćenje nusproizvoda i otpada prehrambene industrije

Otkrijte sve teme stuba Održivi lanac snabdevanja

Zajedno sa kupcima i partnerima gradimo održivi lanac snabdevanja, od sirovine do hrane.

Istražite teme stuba Održivi lanac snabdevanja

CSR dokumenti i publikacije

Istražite ključni dokument koji oslikava strateški pristup De Heusa u oblasti društvene odgovornosti. Pogledajte naše dokumente i izveštaje.