Tema 5: Održivo iskorišćenje resursa
Naš cilj je da sirovine koje nisu jestive za ljude (otpaci hrane, ko proizvodi i nusproizvodi) pretvorimo u proteine koji jesu jestivi i korisni za ljudsku ishranu. Takođe, želimo da postepeno smanjujemo upotrebu ograničenih i dragocenih sirovina u stočnoj hrani, zamenjujući ih vrednim nutrijentima iz rezidualnih tokova prehrambene industrije, uz zadržavanje kvaliteta i bezbednosti hrane.
Zeleni cilj
Do 2030. godine, cilj nam je da maksimalno iskoristimo rezidualne tokove u našim proizvodima za ishranu životinja, uzimajući u obzir kvalitet i bezbednost, lokalno prihvatanje, dostupnost i cenovnu konkurentnost u skladu sa našom posvećenošću smanjenju bacanja hrane.
Korišćenje nusproizvoda i otpada prehrambene industrije
Otkrijte sve teme stuba Održivi lanac snabdevanja
Zajedno sa kupcima i partnerima gradimo održivi lanac snabdevanja, od sirovine do hrane.
Istražite teme stuba Održivi lanac snabdevanjaCSR dokumenti i publikacije
Istražite ključni dokument koji oslikava strateški pristup De Heusa u oblasti društvene odgovornosti. Pogledajte naše dokumente i izveštaje.