De Heus podržava razvoj akvakulture u Mjanmaru otvaranjem nove fabrike hrane za životinje

27 novembar 2019
-
3 минута

25. novembra 2019. godine De Heus Mjanmar proslavio je otvaranje specijalizovanog pogona za proizvodnju hrane za akvakulturu (ribe, rakovi,  školjke...) u Mjanmaru. Ova moderna proizvodna lokacija omogućiće akva-farmerima pristupačnu visokokvalitetnu hranu potrebnu za dalje poboljšanje i razvoj njihovih farmi.

 „Izuzetno smo ponosni što smo otvorili treću fabriku u Mjanmaru, samo tri godine nakon otvaranja prve fabrike u blizini Jangona i otvaranja drugog pogona za proizvodnju hrane za životinje blizu Mandalaja prošle godine.“, Kaže Arno Willemink, generalni direktor De Heus-a Mjanmar.

Ovaj novi pogon omogućaiće De Heusu da proizvede više od 200.000 tona godišnje hrane za vodene životinje. Nalazi se u Mjaungu, u blizini Jangon-a, u centru akvakulture. Otvaranje nove fabrike je odgovor De Heus-a na sve veću potražnju hrane za akvakulturu.

Willemink: „Proizvodnja životinjskih proteina u Mjanmaru se brzo razvija. Na kraju, cilj je pružiti našim kupcima visokokvalitetne proizvode, savete i podršku koji će im omogućiti da dodatno profesionalizuju svoje farme i pronađu nova tržišta za svoje proizvode.

“Koen de Heus, generalni direktor kompanije Royal De Heus: „Ponosimo se napretkom naših kupaca na način koji im omogućava da razvijaju posao, a istovremeno smanjuju njihov uticaj na lokalno okruženje. Na primer, upotreba plutajuće hrane smanjuje zagađenje vode, što povratno direktano utiče na zdravlje riba, čime se ubrzava rast koji vodi ka boljim prinosima lokalnih farmera. “

 „Kao porodična kompanija, želimo da doprinosemo daljem razvoju poljoprivrednog sektora. Naš pristup na farmi omogućava nam da naše savete prilagodimo lokalnim okolnostima i na taj način pružimo podršku farmerima u procesu razvoja njihovog poslovanja. Zbog toga je takva čast da smo u Mjanmaru mogli otvoriti svoj treći objekat. “, Dodaje Gabor Fluit direktor Group Asia Royal De Heus.