De Heus ubrzava rast na severu Španije kupovinom Piensos Muga

17 jun 2020
-
2 минута

Akvizicija Piensos Muga je važan korak za De Heus u jačanju svoje vodeće pozicije snabdevača proizvodima za ishranu životinja u Severnoj Španiji, koja je ključni region za špansko stočarstvo.

De Heus Animal Nutrition potpisao je sporazum o kupovini Piensosa Muga u Španiji, koji će biti na snazi od 29. juna. Akvizicija Piensos Muga je važan korak za De Heus u jačanju svoje vodeće pozicije snabdevača proizvodima za ishranu životinja u Severnoj Španiji, koja je ključni region za špansko stočarstvo.

Osnovan 1992. godine, sa godišnjim kapacitetom od 80 000 tona, Piensos Muga je specijalizovan za razvoj i proizvodnju kompletnog asortimana visokokvalitetnih smeša za ishranu mlečnih, tovnih goveda i drugih preživara. Očekuje se da će sinergija sa De Heus-om koji je već prisutan u ovom delu Španije, poboljšati efikasnost i usluge prema kupcima.

Piensos Muga i De Heus se međusobno savršeno uklapaju. Obe kompanije pružaju svojim kupcima visoko kvalitetne proizvode za ishranu, usluge, detaljno znanje o ishrani životinja i stočarstvu, kako bi postigli efikasnost i tehnološki napredak. Pored toga, Piensos Muga će dobiti pristup De Heus-om međunarodno stečenom znanju, iskustvu i istraživačkoj mreži koja će omogućiti da dalje i brže unapređuje svoje proizvode i usluge.

Jean-Francois Honore, generalni direktor De Heus Iberia, o kupovini: „Posle prethodne uspešne akvizicije Acoreks-a u Ekstremaduri, Evialis u Galiciji i Unzue u Navari, ova akvizicija potvrđuje strategiju konsolidacije De Heusa u neintegrisanom tržištu hrane za životinje u Španiji. Ovom strategijom možemo još bolje služiti stočarima u regionu, uz pomoć lokalnog tima visoko obučenih stručnjaka koji će sada dodati tehnološka i međunarodna iskustva kompanije De Heus. Španske regije Navara, La Rioja, Baskija i Aragon su područja od velikog značaja za stočarstvo i mi u De Heusu želimo da damo doprinos njegom jačanju, integrišući inovacije i dobrobit životinja “.

 „Kupovinom Piensos Muge, De Heus Iberia uspostavlja mogućnost pružanja najboljeg servisa kupcima, što je i krajnji cilj kojem težimo svakog dana. U isto vreme stvorila se vrlo pozitivna sinergija između ove nove i druge dve fabrike koje već imamo u regionu Severne Španije. Naš cilj je da nastavimo sa rastom, ruku pod ruku sa našim klijentima na severu Španije “, ističe Honore.