Royal De Heus učvršćuje poziciju u Španiji akvizicijom fabrike Evialis Galicia

29 novembar 2019
-
3 минута

29. novembra 2019. godine Royal De Heus je potpisao ugovor o kupovini španske fabrike hrane za životinje Evialis Galicia od kompanije Archer Daniels Midland (NISE: ADM). Sa kapacitetom većim od 50 000 tona potpune smeše godišnje, Evialis Galicia ima vodeći regionalni položaj na severu Španije. Akvizicija je u skladu sa strategijom De Heusa da jača poziciju na velikom iberijskom tržištu hrane za životinje (Pirinejsko poluostrvo).

Evialis Galicia, smeštena u mestu Sada (u blizini grada A Coruna), osnovana je 1974. godine udruživanjem odgajivača svinja kako bi proizveli hranu za sopstvene svinje. Trenutno kompanija nudi kompletan asortiman gotove hrane za više kategorija životinja, sa fokusom na hranu za mlečna goveda i zečeve.

Aktivnosti i tržišni pristup Evialis Galicia i De Heus-a vrlo su usklađene jedne sa drugima. Poput De Heusa, Evialis Galicia se uglavnom fokusira na otvoreno tržište stočne hrane. Unutar ovog tržišta, i De Heus i Evialis Galicia prodaju svoje proizvode farmerima direktno, ali i preko dilerske mreže.

Da bi se udovoljilo visokim standardima kvaliteta De Heus-a pokrenuće se investicioni program koji će rezultirati optimizacijama i poboljšanjima proizvodnog procesa. „Zadovoljni smo ovom akvizicijom. Preuzimanje naglašava našu ambiciju da dodatno ojačamo tržišnu poziciju u Španiji. Ovaj novi plan omogućava nam da poboljšamo našu logističku podršku kupcima u ovoj regiji “, rekao je Jean Francois Honore, generalni direktor De Heus Iberija.