Hrana za jaganjce kao poslastica za mnoge stanovnike Marijine farme

25 maj 2020
-
3 минута

Zaposleni u De Heus-u grade dobre i dugoročne odnose sa svojim kupcima, bilo da je reč o velikim farmama, poljoprivrednim gazdinstvima ili domaćinstvima. Komunikacija daleko više prelazi okvir "kupac-prodavac" samom činjenicom da je osnovni princip De Heus-a ne samo prodaja hrane za životinje, nego i kompletan servis koju pružaju naše kolege, specijalisti na terenu, u cilju podrške farmeru u ostvarenju najboljih rezultata. Obogaćene relacije su prenete i na ostale nivoe poslovanja. U teškim i specifičnim situacijama, u kojoj smo se nedavno našli zbog epidemije izazvane korona virusom, kada posete farmama nisu bile poželjne, kanali komunikacija su se značajno promenili. Nove tehnologije, internet i društvene mreže, preuzele su primat u komunikaciji i učinili da smo ipak "blizu" jedni drugima.

Hrana za jaganjce kao poslastica za mnoge stanovnike Marijine farme

Nove tehnologije, internet i društvene mreže su proteklih meseci bili glavni načini i sredstva za protok informacija. U prilog tome govori i činjenica da je broj pratilaca naše Facebook stranice značajno povećan u tom periodu. Sa našim farmerima, prodavcima hrane za životinje, prevoznicima, ali i ljudima koji nisu naši kupci, ali su ljubitelji životinja, ili ososbe koje prate kretanja u poljoprivredi, redovno smo razmenjivali pitanja i odgovore, savete, fotografije.


Jednu od omiljenih prepiski imamo sa Marijom, koja nas već dugo bodri i šalje fotografije svoje male farme. Danas sa njom pričamo o iskustvu koje ima sa De Heus-om.

Marija sa porodicom živi u mestu Vasilj kod Knjaževca, u zaječarskom okrugu. Petrovići se bave poljoprivredom i u svom domaćinstvu imaju ovce, koze, svinje .... Marija, kako ste otkrili De Heus hranu za životinje, odnosno gde ste čuli za naše proizvode?

"Kada je moj suprug išao u agenciju Gen koja vodi matičnu evidenciju naših ovaca rase vitemberg, preporučili su mu koncentrate De Heus. Uzeli smo za probu manje količine hrane za prasiće i jaganjce i od tada ne menjamo! Distributer nam dovozi robu do Knjaževca, tako da nam to dodatno odgovara. To je bilo pre tri godine, a saradnja traje i dalje.

Osim svinja, ovaca i koza, držimo i raznu živinu: imamo domaće ćurke, ali i koke rase Australorp i Nju Hempšir koje nose cele godine. Sve životinje na našoj maloj farmi imaju dobar tretman, trudimo se da im omogućimo što bolje životne uslove."

Po tvom mišljenju, u čemu se sastoji prednost korišćenja De Heus proizvoda u odnosu na drugu hranu koju ste ranije koristili? Da li je prednost samo povoljna cena ili je i zdravlje životinja sada stabilnije?

"Zdravlje životinja nam je na prvom mestu naravno, a tek posle cena. De Heus proizvode nabavljamo po povoljnim cenama, a osim toga, ako još uzmemo u obzir da jaganjci i prasići prođu bez proliva i ceo ciklus ostanu zdravi, znači da nema gubitaka i nema troškova lečenja, govori u korist da je kvalitet hrane odličan, a ulaganje optimalno.

Cene vaših proizvoda su zaista pristupačne, a svaki dinar znači u ovoj situaciji jer znate i sami da nije lako kad živiš na selu i zavisiš od pojoprivrede i stoke. Vaši koncentrati daju predobre rezultate za manje uloženog novca."

Šta bi izdvojila kao nešto zbog čega si posebno zadovoljna? Pominjala si kozu koja daje 3,5 litre mleka... ili možda to što imate dosta jaganjaca? Da li misliš da hrana ima uticaj na dobre rezultate?

"Zadovoljni smo što nema uginuća kod prasadi, kao što je ranije bio slučaj. Ove godine su ovce davale blizance, a imamo i trojki! Prema našem isustvu, pored deteline i sena, za dobre rezultate jako je važan i kvalitetan koncentrat.

Od kada koristimo De Heus hranu, jaganjci za dva i po meseca dostižu težinu koju ranije nismo mogli da postignemo za 4-5 meseci. Opet kažem, osim što je jaganjci rado jedu, nema više nikakvih zdravstvenih problema. Zato rado preporučujem vaše proizvode i svojim komšijama i poznanicima."  Hranu za životinje kupujete u maloprodaji, odnosno niste naš direktan kupac koji kupuje direktno u fabrici. Ipak, pažnju na sebe si skrenula kao verni pratilac De Heus Facebook stranice. Kako si aktivno učestvovala u komentarima naših objava, naša komunikacija je postala redovna. Na taj način smo saznali dosta zanimljivosti iz tvog života, ali i o životinjama koje uzgajate. Šta bi ti izdvojila, kao nešto što bi bilo interesantno da podelimo sa drugima?

"Kao zanimljivost, izdvojila bih to što naš zec redovno krade hranu od jaganjaca. Još interesantnije od toga je što i maca umesto mleka i svojih granula, takođe radije bira istu tu hranu za jagnjad. Zec je sada narastao i ogroman je, a maca više vije maca, sada je velika mačka. Osim ovih malih lopova i jarići obožavaju ovu hranu, a to je tek posebna priča…"

Takođe smo saznali da tvoja ćerkica obožava životinje i aktivno je uključena u brigu o njima. Nama se čini da najviše voli jaganjce. Da li smo u pravu?

"Da, moja jedanaestogodišnja ćerka voli sve životinje, ali jaganci su joj omiljeni za poziranje i slikanje."