Kako su se u istoj priči našli domaćin iz sela Jelakci, šumar, Mara, tri teleta, diler i De Heus

27 februar 2021
-
2 минута

Pre par dana Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga pisale su, a vest prenele i druge agencije o lepom ali neuobičajenom događaju u ovom delu Srbije. Krava Mara svom vlasniku, Dragomiru Živanoviću Gomi iz zaseoka Doboke koje pripada aleksandrovačkom selu Jelakci, donela je predivno iznenađenje u vidu 3 lepa i zdrava muška teleta.

Pre par dana Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga pisale su, a vest prenele i druge agencije o lepom ali neuobičajenom događaju u ovom delu Srbije. Krava Mara svom vlasniku, Dragomiru Živanoviću Gomi iz zaseoka Doboke koje pripada aleksandrovačkom selu Jelakci, donela je predivno iznenađenje u vidu 3 lepa i zdrava muška teleta. Ono što ostavlja poseban utisak u ovom novinskom članku je navod da je Goma svoju mezimicu nagradio njenom omiljenom poslasticom, čokoladom! Topi srce, zar ne?

Međutim, za nas iz De Heusa, ovde nije kraj lepoj vesti. Ispostavilo se da priča ima duboku pozadinu u kojoj su se našli još neki nama dragi ljudi. Istog dana, kada je vest objavljena, naš kolega koji je odgovoran za saradnju sa farmerima iz ovog kraja, obavestio nas je o zanimljivom događaju, naglašavajući da je Goma naš kupac, a Mara korisnica De Heus-ove hrane. To nas je zaintrigiralo, pa smo se još malo raspitivali i istraživali, želeći bar deo slave i zasluga za sebe, odnosno za naše proizvode.

Neosporno, kvalitetna hrana doprinosi zdravlju životinja i dobroj reprodukciji, ali i dosta truda, posvećenosti i rada stoji iza svega.

Kontaktirali smo Vladu Ivljanina, našeg dugogodišnjeg saradnika, distributera De Heus proizvoda, da se bliže informišemo o Živanovićima, s obzirom da su mu oni direktni kupci. Vlada zajedno sa ocem uspešno vodi trgovinu Super mix u Aleksandrovcu, na adresi Kruševačka bb. Saradnja sa njima postoji od samog početka i to je jedan od onih zdravih poslovnih odnosa koji se odvijaju bez ikakvih trzavica, gde se oslanjamo jedni na druge i zahvaljujući tome sve više razvijamo svako svoje poslovanje. Vlada je potvrdio da Goma odavno kupuje De Heus proizvode i da je prezadovoljan rezultatima koje sa njom postiže.

„Nedavno, zbog loših vremenskih uslova, nije bilo jednostavno otpremiti hranu Živanovićima u Duboke. Ipak, našli smo rešenje. Ubacio sam džakove sa hranom u autobus koji saobraća na liniji Aleksandrovac – Jošanička Banja, a šumar koji je Gomin prijatelj, preuzeo je pošiljku u selu Ploče i isporučio domaćinstvu. Složena logistika! Inače i šumar Goran se kune u De Heus hranu. Daje je svojim ovcama, a jedna ga je nedavno obradovala čak četvorkama!“, otkriva nam kroz smeh Vlada Ivljanin.

Ono što nam Vlada nije rekao, otkrili smo sledećeg dana od našeg kolege, a to je da je Super mix za nagradu lojalnom kupcu Gomi poklonio 2 džaka Kaliber starta, da pomogne u odgoju neočekivano brojnog podmlatka, ali i premiks za Maru, kao najzaslužniju za ovaj srećni događaj. Predivno! To je De Heus partner za ponos!

I za kraj, da još malo „začinimo“ i zaokružimo priču o pozitivnim dešavanjima i dobrim delima. Naš kolega, iako je subota neradan dan, nameravao je da porani i ode u posetu Živanovićima i kao specijalista ishrane proveri situaciju sa Marom i par dana starim trojkama, a ujedno i napravi fotografije za ilustraciju ovog teksta. Ipak, dešavanja na sopstvenoj farmi ovaca su ga malo zadržala. Čak 3 ovce su se ojagnjile. Ne kaže se za džabe, dobro se dobrim vraća! 

Poseta je kasnije obavljena, i izveštaj je sledeći: telad su u dobrom stanju, lepo napreduju, Mara namirena, očetkana, štala uredna, što se uostalom može videti i na fotografijama. Uživajte u prizorima!