De Heus koncept ishrane prasadi

Revolucija u hrani za svinje

Više o važnosti ranog unosa hrane

za vašu prasad

Više informacija

Preuzmite tehničko uputstvo

Preuzmite dodatne informacije

Kako dobiti zdravu prasad koja dobro rastu

Kao farmer želite da uzgajate zdravu prasad koja dobro rastu. Takođe težite najvišem mogućem povratu ulaganja. Da bi se ovo postiglo, glavnu ulogu igraju dva faktora: vrhunska hrana u kombinaciji sa optimalnim upravljanjem u prvim nedeljama života. Posle toga, jaka prasad mogu da pređu na redovnu hranu za prasad.


Koje su vaše koristi od upotrebe našeg koncepta ishrane

Kvalitetna vrhunska hrana osigurava zdrav rast vaših prasadi, iako pažljiv prelazak na konvencionalne, jeftinije smeše povećava vaš povraćaj ulaganja. Zbog toga kažemo premium kada je to neophodno, redovna hrana kada je moguće!

Povećan broj preživelih

Smanjite smrtnost prasadi hranjenjem dopunom za mleko

Priprema za zalučenje

Korišćenjem našeg koncepta ishrane prasad se pripremaju za zalučenje

Rast zdrave prasadi

Pomaže vašim prasadima da postignu puni potencijal

Saznajte više o tome kako postići zdrav i brz rast svojih prasadi

Budite u toku sa našim biltenima o konceptu ishrane prasadi, saznajte više o tome kako povećati stopu preživljavanja svojih prasadi i učite iz iskustava drugih farmera poput vas!

Registrujte se za Bilten

Značaj ranog unosa hrane

Svako prase prolazi kroz isti proces rasta, ali to čini svojim tempom i na svoj način. Ovo zavisi od faktora kao što su genetika, životna sredina, upravljanje itd. U prvim nedeljama života zdravlje prasadi je krhko, njegov sistem varenja je nerazvijen i potrebno mu je postepeno izlaganje različitim sirovinama. Ovakvo postepeno izlaganje olakšaće prelazak na drugačiju ishranu i probleme oko odbijanja. Zbog toga je neophodno obezbediti dodatnu hranu pored krmačinog mleka. Postoji samo pet razloga za to:

  • 1. Uče da piju
  • 2. Uče da jedu
  • 3. Uče da vare
  • 4. Dodatno rastu
  • 5. Preživljavaju

Select linija:Teže i zdravije prase

Select linija proizvoda razvijena je za upotrebu na malim farmama i domaćinstvima, sa ciljem da Vam ponudi optimalna ekonomska i tehnička rešenja za Vašu prasad. Kao osnovno polazište uzimamo u obzir Vaše ekonomske ciljeve koji su usko povezani sa zdravljem životinja, ulaganjem, rastom, ali i kvalitetom Vašeg finalnog proizvoda, bilo da se radi o mesu ili prasadima namenjenim za dalji tov.

Koju liniju proizvoda izabrati: Select ili Top, pitajte našeg savetnika

Top linija: Dobar start, dokazan uspeh

Na osnovu bogatog međunarodnog iskustva u ishrani svinja, kao i realizacije intenzivnih istraživačkih programa u sopstvenim istraživačkim i razvojnim centrima, De Heus je razvio koncept ishrane pod nazivom TOP. Ovo je savršena linija proizvoda za velike i srednje farme jer je prilagođena genetskom potencijalu savremenih svinja. Ovi proizvodi pored svih potrebnih aminokiselina, mikro komponenata (vitamina, mikroelemenata), minerala, sadrže i enzime za bolje varenje sirovina.

Pogledajte portfolio našeg koncepta ishrane

Značaj ranog unosa hrane

Zalučenje je važan događaj u životu prasadi. Ovde se prasad nauče da pređu sa tečne na čvrstu hranu. Saznajte više o tome kako vas možemo podržati u ovom kritičnom periodu.


Otkad smo prešli na De Heusov koncept ishrane, moja prasad su zdravija i dostižu znatno veću težinu nakon zalučenja. Prasad se postepeno upoznaju sa redovnom hranom i moji rezultati su zaista dobri.

Miroslav Cimpić

Farmer, Srbija