Početna / Baza znanja

Baza znanja

Filtriraj ili pretraži članke

47 Rezultati

27-09-2020 - Ranije smo govorili o sadržaju suve materiji u kukuruznoj silaži, a u ovom tekstu ćemo se pozabaviti samim postupkom spremanja silaže, počev od planiranja i pripreme, punjenja, sabijanja, pa do pokrivanja i otkrivanja.

26-09-2020 - Suva materija.....večita dilema odgajivača preživara. Kada je pravi trenutak za pravljenje silaže?  U ovom i nekim od narednih tekstova, bavićemo se sa nekoliko bitnih faktora koji su od ključnog značaja kada je proces siliranja cele biljke kukuruza u pitanju.

22-09-2020 - Obroci sa velikim udelom žitarica, karakteristični za sezonu posle žetve pšenice i ječma ili berbe kukuruza, zahtevaju pravljenje ravnoteže u takvom obroku pomoću odgovarajućih proizvoda, odnosno smeša a sve u zaviznosti od kvaliteta žitarica iz tekuće sezone.

18-05-2020 - Da li ste znali da se tele rodi bez antitela i da je u početnom periodu svog života u potpunosti zavisno od antitela koja dobija iz kolostruma? Ako apsorbuje dovoljno antitela iz kolostruma, tele ima smanjen rizik od dijareje i respiratornih problema tokom prva 3 meseca. Creva...

06-05-2020 - Cilj Kaliber plana odgoja teladi je junica težine 570 kg koja će početi proizvodnju mleka sa 24 meseca starosti. Ovaj ambiciozan plan je moguć što su potvrdili i primeri u praktičnim okolnostima.

16-04-2020 - Širenje mikroorganizama: Klice se lako mogu preneti iz jedne farme u drugu putem odeće i obuće. Biosigurnost je paket mera za minimizaciju unošenja i širenja klica. Ovo podrazumeva obezbeđenje posebnih radnih kombinezona i obuće za posetioce farme.