Početna / Baza znanja

Baza znanja

Filtriraj ili pretraži članke

51 Rezultati

27-12-2020 - Potražnja za svinjama danske genetike raste. De Heus je godinama unazad radio na preporukama koje se uspešno mogu primeniti na farmama, kako bi se iskoristile sve pozitivne karakteristike genetike.

08-12-2020 - U decenijama koje su iza nas, tehnolozi širom sveta pokušavaju svakodnevno da razreše misteriju ishrane preživara, koja je iz dana u dan sve komplikovanija jer pored različitih spoljašnjih faktora koji utiču na konzumaciju i iskorišćavanje hrane od strane životinja, dolazimo do...

27-09-2020 - Ranije smo govorili o sadržaju suve materiji u kukuruznoj silaži, a u ovom tekstu ćemo se pozabaviti samim postupkom spremanja silaže, počev od planiranja i pripreme, punjenja, sabijanja, pa do pokrivanja i otkrivanja.

26-09-2020 - Suva materija.....večita dilema odgajivača preživara. Kada je pravi trenutak za pravljenje silaže?  U ovom i nekim od narednih tekstova, bavićemo se sa nekoliko bitnih faktora koji su od ključnog značaja kada je proces siliranja cele biljke kukuruza u pitanju.

22-09-2020 - Obroci sa velikim udelom žitarica, karakteristični za sezonu posle žetve pšenice i ječma ili berbe kukuruza, zahtevaju pravljenje ravnoteže u takvom obroku pomoću odgovarajućih proizvoda, odnosno smeša a sve u zaviznosti od kvaliteta žitarica iz tekuće sezone.

18-05-2020 - Da li ste znali da se tele rodi bez antitela i da je u početnom periodu svog života u potpunosti zavisno od antitela koja dobija iz kolostruma? Ako apsorbuje dovoljno antitela iz kolostruma, tele ima smanjen rizik od dijareje i respiratornih problema tokom prva 3 meseca. Creva...